Dokumentacja sanitarna GMP GHP HACCP

  • Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje, zapisy – wytwórnie żywności... DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD DOBREJ PRAKTHIG WYTWÓRNIE ŻYWNOŚCI Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje, zapisy – środki spożywcze po... DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z usta... Poradnik opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną dokumentacją Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemy... HACCP KATALOG ZAGROŻEŃ BIOLOGICZNYCH FIZYCZNYCH I CHEMICZNYCH
     
  • Książka DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD DOBREJ PRAKTHIG WYTWÓRNIE ŻYWNOŚCI

    DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD DOBREJ PRAKTHIG WYTWÓRNIE ŻYWNOŚCI

    Barbara Jackiewicz

    Rok wydania 2004
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje, zapisy – wytwórnie żywności) (z suplememntem elektronicznym). Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie ...

  • Książka DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego

    DOKUMENTACJA SANITARNA WG ZASAD środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego

    Beata Domżalska

    Rok wydania 2004
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje, zapisy – środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego) (z suplementem elektronicznym) Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z ży ...

  • Książka Poradnik opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną dokumentacją

    Poradnik opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną dokumentacją

    Jackiewicz Barbara

    Rok wydania 2013
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad do ...

  • Książka HACCP KATALOG ZAGROŻEŃ BIOLOGICZNYCH FIZYCZNYCH I CHEMICZNYCH

    HACCP KATALOG ZAGROŻEŃ BIOLOGICZNYCH FIZYCZNYCH I CHEMICZNYCH

    Marek Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław Obiedziński, Ryszard Zadernowski

    Rok wydania 2008
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym. Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń – autorzy dokonali podziału na zagrożenia biologiczne, fizyczne i chemiczne, dołączając krótką charakter ...

  • Książka DOKUMENTACJA SANITARNA SKLEP SPOŻYWCZY

    DOKUMENTACJA SANITARNA SKLEP SPOŻYWCZY

    Barbara Jackiewicz

    Rok wydania 2015
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (G ...

  • Książka Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP gastronomia

    Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP gastronomia

    Jackiewicz Barbara

    Rok wydania 2013
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiąz ...

  • Książka Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje zapisy – zakłady żywienia zbiorowego)

    Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (instrukcje zapisy – zakłady żywienia zbiorowego)

    Barbara Jackiewicz

    Rok wydania 2004
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (G ...

  • Książka Projektowanie nadzorowanie i doskonalenie systemu jakości

    Projektowanie nadzorowanie i doskonalenie systemu jakości

    Piotr Grudowski

    Rok wydania 2010
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Przedstawiona w niniejszym opracowaniu metodyka jest adresowana przede wszystkim do tych organizacji, które pragną samodzielnie zaprojektować swój system zarządzania jakością (SZJ) i uzyskać dzięki temu systemowi coś więcej niż tylko certyfikat. Dlatego też zawarte w niej moduły mogą pełnić wielorakie funkcje: s ...

  • Książka Pomiary w HACCP praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

    Pomiary w HACCP praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

    Grzegorz Heszen, Janusz Rudnik

    Rok wydania 2006
    Wydawnictwo Wydawnictwo ODDK
    Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary ...