Darmowa dostawa od 299 zł
 
Infolinia 501-788-771
 
14 dniowe prawo zwrotu
 
25% rabaty na zamówienia
RODO dla kadrowych i HR

RODO dla kadrowych i HR

Mędrala Małgorzata


Infor
Isbn: 9788381372596
Wydanie: 2018

87.82 zł

RODO dla kadrowych i HR Wzory dokumentów z objaśnieniami + aktywne druki na pendrive



Publikacja zawiera szczegółowy opis procedury wdrożenia w kadrach i działach HR nowych zasad ochrony danych osobowych wynikających z unijnego rozporządzenia RODO oraz najnowszych polskich przepisów o ochronie danych osobowych, które zaczną obowiązywać 25 maja 2018 r. Jej użyteczność gwarantuje doświadczenie Autorki w zakresie stosowania w praktyce przepisów o ochronie danych osobowych. Najtrudniejsze zagadnienia związane z wdrożeniem RODO są przedstawione na praktycznych przykładach. Dodatkową wartością publikacji są odpowiedzi na praktyczne pytania dotyczące stosowania RODO u pracodawców. Do publikacji dodawany jest pendrive z 28 aktywnymi drukami i wzorami zawartymi w książce. Są to min: 1.Ewidencja osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych 2.Ogólna klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych 3.Wzór projektu zapisów regulaminu pracy w zakresie monitoringu wizyjnego po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych 4.Wzór zapisu regulaminu pracy w zakresie stosowanych form kontroli pracowników 5.Wzór zgody na przetwarzanie danych biometrycznych pracownika po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych 6.Klauzula informacyjna przy formularzu rekrutacyjnym na stronie internetowej pracodawcy 7.Wzór zgody kandydata do pracy na przetwarzanie danych poza prowadzonym procesem rekrutacji 8.Zawiadomienie o zastosowaniu kary porządkowej 9.Skierowania na badania lekarskie 10.Wzór wniosku byłego pracownika o usunięcie zdjęcia ze strony firmowej i jego danych osobowych Zalety publikacji: Zaletą publikacji są liczne wzory dokumentów dotyczące wdrożenia RODO w kadrach i działach HR. Można je w łatwy sposób wykorzystać w swojej działalności, ponieważ ich wersja elektroniczna zapisana na pendrive jest dołączona do książki.

Księgarnia ksiazka-24.pl poleca RODO dla kadrowych i HR